Briose cu iaurt si ciocolata

Luni, 18.08.2014

Cuprins

Ce poate fi mai placut dimineata decat sa servesti o briosa delicioasa alaturi de cafea ? Pufoase si cu un gust divin, ele iti pot insenina ziua inca de la primele ore ale acesteia. Si pentru ca probabil nu vrei sa iti pui silueta in pericol, reteta pe care ti-o prezentam azi inlocuieste o parte din ulei cu iaurtul grecesc.

Descopera si tu cum sa faci briose cu iaurt si ciocolata, un desert de care vei deveni dependenta imediat!

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 18.08.2014
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 18.08.2014

Briose cu iaurt si ciocolata

Timp de preparare: 60 de minute
Portii: 12 briose

Ingrediente:

- 270 g de faina alba, data prin sita;
- 200 g de zahar alb;
- o jumatate de lingurita de sare;
- 2 lingurite de praf de copt;
- 80 ml de ulei vegetal;
- 2 oua;
- 160 g de iaurt grecesc cu 2% grasime;
- fulgi de ciocolata.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius si pune in formele de briose din tava speciala hartiile speciale pentru acestea.

2. Amesteca intr-un vas faina, zaharul alb, sarea si praful de copt.

3. Intr-un vas separat, amesteca uleiul vegetal, cele doua oua si iaurtul grecesc pana compozitia devine omogena.

4. Adauga mixul cu faina peste cel lichid creat in pasul anterior si amesteca bine.

5. Adauga fulgii de ciocolata in aluatul de briose.

6. Umple formele de briose, nu complet, ci cam 3/4. Lasa-le la cuptor circa 20 de minute si verifica-le cu scobitoarea (trebuie sa o infigi in briosa si cand o scoti sa fie curata).

Pofta buna!

Aceste briose cu iaurt si ciocolata reprezinta un adevarat rasfat cu care poti sa iti incepi orice zi care se anunta a fi stresanta. Oricine are nevoie de putin rasfat din cand in cand, iar acest desert pufos si gustos este cu adevarat irezistibil!

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe