Cea mai buna cafea? Iata cum o prepari!
Cuprins
- Cumpara doar boabe de cafea proaspete si depoziteaza-le atent
- Tine cont de calitatea apei daca vrei sa faci cea mai buna cafea
- Evita filtrele de cafea ieftine
- Cea mai buna cafea depinde de cantitatile folosite
Iubesti cafeaua pentru aroma ei inconfundabila, pentru gustul minunat si pentru vitalitatea pe care ti-o da in orice dimineata. Desi esti pasionata de aceasta licoare, nu intotdeauna ai norocul sa te bucuri de cea mai buna cafea, nu-i asa? Fie o cumperi din locuri care nu pun pasiune in fiecare ceasca, fie nu ii cunosti toate secretele prepararii.
Cumpara doar boabe de cafea proaspete si depoziteaza-le atent
Alege cu grija locurile de unde iti achizitionezi cafeaua. Chiar daca iti este mai simplu sa o cumperi deja macinata, incearca macar periodic sa cumperi boabe de calitate, pe care sa le prepari acasa cu ajutorul unei rasnite. Ia in considerare ca o cafea rasnita expira mai repede decat boabele prajite.
Cumpara cafea boabe pentru o saptamana de consum si pastreaz-o la temperatura camerei, intr-un recipient etans din sticla sau din ceramica, intr-un loc intunecat.
Tine cont de calitatea apei daca vrei sa faci cea mai buna cafea
Daca iti doresti sa prepari cea mai buna cafea, trebuie sa te gadesti serios si la calitatea apei pe care o folosesti. Daca aceasta are gust indoielnic si contine clor, cu siguranta va afecta si calitatea cafelei. Apa plata si cea filtrata reprezinta solutii bune.
Evita filtrele de cafea ieftine
Daca ai obiceiul sa prepari cafeaua la filtru, atunci alege unul de calitate, care pastreaza o aroma buna si nu este confectionat din plastic, deoarece in timpul procesului termic de preparare a cafelei se pot elibera anumite substante toxice. Incearca aparatele confectionate din inox si sticla, pe care sa le pastrezi tot timpul curate.
Cea mai buna cafea depinde de cantitatile folosite
Cantitatile optime pentru cea mai buna cafea: la 170 ml de apa se pune o lingura si jumatate de cafea proaspat macinata. Insa daca iti doresti una mai tare, poti sa pui mai multa. De asemenea, nu pune mai putina cafea in apa pe care ai fiert-o prea mult din dorinta de a face economie. Nu numai ca ii va strica aroma, dar va fi si gustul mai amar.
Calea catre cea mai buna cafea va fi mult mai usoara de acum incolo, cu aceste trucuri simple.
Sursa foto: broadstreetng.com