Briose cu stafide si ciocolata de post
Cuprins
Briose cu stafide si ciocolata de post
Ingrediente:
- 1 cana cu zahar (foloseste o cana de 250 ml pentru a masura toate ingredientele)
- 100 ml ulei
- 1 cana cu apa minerala
- 1 cana si jumatate cu faina alba
- o lingurita de bicarbonat de sodiu
- un plic praf de copt
- o lingura otet de vin
- sare
- stafide (50-100 g, dupa gust)
- nuci (daca vrei sa fie si mai gustoase)
- putin rom (2-3 linguri)
- 2 ciocolate negre de post (se gasesc in supermarket - sunt cele cu 75% cacao)
Mod de preparare:
- stafidele se pun in rom si se lasa cateva ore, eventual pana a doua zi
- uleiul si zaharul se amesteca bine cu mixerul, pana se obtine o spuma densa
- se adauga peste amestec, apa si lingura de otet, batand bine compozitia
- faina se amesteca bine cu sarea, praful de copt si bicarbnatul (care nu necesita stingere)
- amestecul de faina se incorporeza treptat in amestecul de ulei cu zahar
- dupa ce ai amestecat totul foarte bine, poti pune stafidele (nu trebuie sa le scurgi!) si nucile
- ciocolata neagra se taie in bucati mici sau se da pe razoatoarea mare
- compozitia de briose se toarna in formele speciale de briose sau intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt
- deaspura se pun bucatile de ciocolata
- briosele se introduc in cuptorul preincalzit, la treapta a 4-a, timp de 30 de minute sau pana sunt aurii si pufoase
- pentru a vedea daca sunt coapte, poti introduce intr-o briosa o scobitoare si daca iese curata, atunci prajiturelele sunt gata!
- briosele se lasa la racit si apoi se aseaza frumos pe o farfurie, se pot pudra cu zahar vanilat sau se pot decora cu dulceata, sos de ciocolata sau fructe.
Aceste minunate briose cu stafide si ciocolata merg perfect cu o cafea aromata.