Gustos in orice sezon: cozonac cu cacao si stafide

Marţi, 20.04.2010

Cuprins

Ce aroma de Craciun aduce cu sine un cozonac cu cacao. Dar eu una nu stau sa vina iarna viitoare, brrr, daca imi e pofta! De obicei, aleg traditionalul cozonac cu cacao si stafide. Asa am facut si de data asta. Iata reteta:

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 20.04.2010

Cozonac cu cacao

Ingrediente:

1 kg faina
30g drojdie
240g unt topit
6-8 oua
0,5 l lapte
250 g zahar
Vanilie
Rom
Stafide
Cacao
Nuci, optional

Mod de preparare:

Pune faina intr-un vas. Topeste untul si lasa-l sa se racoreasca putin. Mixeaza drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte, presara faina peste si lasa totul la loc cald sa creasca.

Separa galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile cu putina sare pana obtii o pasta cremoasa. Cand drojdia a crescut, toarn-o peste faina, apoi adauga laptele fiert si racit, crema de galbenusuri, putin rom si vanilie.

Framanta aluatul pret de 30 de minute, timp in care incorporezi, putin cate putin, toata cantitatea de unt si zahar scrisa in reteta. Amesteca, iar la final adauga si albusurile pufoase. Lasa aluatul sa se odihneasca jumatate de ora. Nu uita sa il invelesti cu un stergar! Cand a crescut, pe un blat, intinde aluatul si modeleaza cozonacii. Pe foile de coca pufoasa presara cacao frecata cu zahar, stafide si nuci.

Impleteste cozonacii si aseaza-i in tavile tapetate cu unt si faina. Unge-i cu galbenus batut si da-i la cuptor.

Iata un cozonac cu cacao ca la mama acasa!

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Te crizezi din orice?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe