Clipa dulce: crema de zahar ars

Luni, 22.03.2010

Cuprins

Cand eram mica si vroiam sa mananc ceva bun, mereu o rugam pe mama sa imi pregateasca un mic festin dulce: crema de zahar ars! Textura cremoasa, gustul intens si laptos, sosul caramelizat si culoarea aurie sunt motivele pentru care si astazi servesc cu aceeasi placere acest desert. Iata reteta:

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010

Crema de zahar ars

Ingrediente:

500g lapte
4 oua
4 linguri cu zahar tos pentru caramel
8 linguri zahar tos pentru lapte
2 pachetele zahar vanilat
coaja de lamaie


Mod de preparare
:

Intr-o craticioara, caramelizeaza zaharul si, cat e lichid, distribuie-l pe toata suprafata vasului, dupa care lasa-l la racit. In acest timp, amesteca galbenusurile cu cele 8 linguri de zahar si cu pliculetele de zahar vanilat. Incorporeaza imediat cu albusurile batute spuma.

Apoi, trebuie sa amesteci laptele fiert in prealabil cu mixul rezultat, dupa care torana tot amestecul in cracticioara cu zaharul caramelizat.

Lasa totul la cuptor pentru 40 de minute, pana cand crema de zahar ars va obtine o frumoasa tenta aurie.

Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Pantiru Daniela
1 martie 2012 12:12

Foarte bine arata,am sa incerc si eu.

Ne găsești pe