Cum sa faci bomboane de ciocolata cu visine

De Dani
Miercuri, 27.07.2011

Aceste bomboane de ciocolata au facut parte pe tot parcursul scolii generale din cutia cu care-mi serveam colegii de ziua mea. Nu o sa uit niciodata cat de bune sunt mai ales cu o visina care a stat ceva vreme in alcool (visinata) - eram prea mic sa stiu ce e aia o bere sau vin.  Incercati-le si voi: sunt simple, rapide si delicioase - pe cuvant de bucatar amator.

Ingrediente:
1 ciocolata
180 g zahar
150 g nuci macinate
1 albus ou
1 esenta rom/visine
2 lingurite cacao
Cocos din belsug

Mod de preparare

  • Ciocolata se da pe razatoarea mica.
  • Batem putin albusul de ou apoi adaugam zaharul si esenta. Se omogenizeaza bine.

  • Incorporam nucile macinate, ciocolata rasa si cacaua. Framantam bine pana iese o pasta numai buna de modelat. Bagam la frigider pentru 30 minute.

  • Formam bilute din pasta obtinuta.
  • In mijlocul lor pot fi puse visine (in alcool), stafide, alune sau nuci intregi.
  • Se pot tavali putin prin nuca de cocos sau nuca macinata.


Pofta buna!



Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.bucatarulamator.ro/
    Vezi si
    Sirop de curmale: beneficii și utilizări
    Raluca Margean | Miercuri, 27.07.2011
    Castane de apă: beneficii și mod de consum
    Raluca Margean | Miercuri, 27.07.2011

    Articolul urmator »
    Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
    Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
    Incepe quiz
    Ce fel de ciocolata esti?
    betti
    7 august 2011 17:05

    Interesata reteta..cred ca sunt f bune. :)

    Ne găsești pe

    top 5 divahair.ro - culinar

    1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (510 vizite)