Albusul de ou - beneficii, proprietati terapeutice, dezavantaje
Luni, 14.03.2011
Cuprins
Beneficii ale albusului de ou
Cunoscut, printre altele, ca avand efect de lifting, albusul de ou este una dintre cele mai cunoscute metode de pastrare a frumusetii feminine.Continand 88% apa si 11% proteine alaturi de o cantitate mica de vitamine ale complexului B si predominat de potasiu si sodiu, albusul de ou este proteina pura, fiind lipsit de grasimi saturate si colesterol. Ov-albumina, proteina din albus, a fost considerata principala proteina cu valoare biologica standard, de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura. In momentul ingerarii, aceasta proteina este asimilata complet de metabolismul uman. Albuminele din ou sunt considerate cele mai usor de asimilat, spre deosebire de alte albumine. Drept dovada stau masuratorile realizate de specialisti care spun ca in ou albuminele detin 93,7 procente spre deosebire de peste ( 76 de procente), carnea de vita (73,3 procente) sau fasole (58 de procente).
|
Proprietati terapeutice ale albusului de ou
Combinat cu vin de orez, albusul de ou poate fi solutia arsurilor si ulceratiilor pielii. De asemenea, mai este util si femeilor care vor sa-si reia menstruatia normala dupa nastere: pot bea un amestec din albusul unui ou cu 3 lingurite de otet de orez, zilnic, pana la obtinerea rezultatului. Personalul spitalelor chinezesti afirma ca albusul de ou este foarte util in vindecarea cervicitei. Totodata, amestecat cu ulei de susan, constituie medicamentul ideal pentru solutionarea otitei medii supurante.
Dezavantajele albusului
Unul dintre dezavantajele utilizarii albusului de ou il constituie continutul ridicat de sodiu. Ca orice proteina, albusul de ou poate provoca alergii, insa nu mai mult decat alte alimente.
Vezi si
Dieta 30-30-30: ce este si de ce a devenit populară pe Tik Tok
Raluca Margean |
Luni, 14.03.2011
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean |
Luni, 14.03.2011
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Raluca Margean |
Luni, 14.03.2011