Albusul de ou - beneficii, proprietati terapeutice, dezavantaje

Albusul de ou - beneficii, proprietati terapeutice, dezavantaje

Alexandra Popa

Beneficii ale albusului de ou

Cunoscut, printre altele, ca avand efect de lifting, albusul de ou este una dintre cele mai cunoscute metode de pastrare a frumusetii feminine.

Continand 88% apa si 11% proteine alaturi de o cantitate mica de vitamine ale complexului B si predominat de potasiu si sodiu, albusul de ou este proteina pura, fiind lipsit de grasimi saturate si colesterol. Ov-albumina, proteina din albus, a fost considerata principala proteina cu valoare biologica standard, de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura. In momentul ingerarii, aceasta proteina este asimilata complet de metabolismul uman. Albuminele din ou sunt considerate cele mai usor de asimilat, spre deosebire de alte albumine. Drept dovada stau masuratorile realizate de specialisti care spun ca in ou albuminele detin 93,7 procente spre deosebire de peste ( 76 de procente), carnea de vita (73,3 procente) sau fasole (58 de procente).
albus de ou

Proprietati terapeutice ale albusului de ou


Combinat cu vin de orez, albusul de ou poate fi solutia arsurilor si ulceratiilor pielii. De asemenea, mai este util si femeilor care vor sa-si reia menstruatia normala dupa nastere: pot bea un amestec din albusul unui ou cu 3 lingurite de otet de orez, zilnic, pana la obtinerea rezultatului. Personalul spitalelor chinezesti afirma ca albusul de ou este foarte util in vindecarea cervicitei. Totodata, amestecat cu ulei de susan, constituie medicamentul ideal pentru solutionarea otitei medii supurante.

Dezavantajele albusului


Unul dintre dezavantajele utilizarii albusului de ou il constituie continutul ridicat de sodiu. Ca orice proteina, albusul de ou poate provoca alergii, insa nu mai mult decat alte alimente.
Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (217 vizite)