Cum sa faci o dulceata de capsuni delicioasa, fara zahar

Miercuri, 10.06.2015

Cuprins

Daca credeai ca ai epuizat toate retetele posibile care au ca ingredient principal capsunile, afla ca mai ai destule de incercat. La capitolul dulceturi, ai atat de multe variante, incat nu te poti plictisi niciodata de acest desert savuros. Si pentru ca stim ca este sezonul in care vrei sa arati splendid in costum de baie, iti oferim o alternativa de dulceata foarte aromata, insa fara ingredientul care iti pune in pericol silueta: zahar.

Nu crezi ca este posibil? Te invitam sa te convingi singura sa si sa incerci reteta de dulceata de capsuni fara zahar de mai jos!

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 10.06.2015
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 10.06.2015
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Miercuri, 10.06.2015

Dulceata de capsuni fara zahar, un rasfat dietetic

Nu este vorba de vreo pacaleala: aceasta reteta de dulceata de capsuni nu contine zahar, dar nici indulcitori, care in definitiv nu iti fac decat rau. Atunci cand gusti dintr-o capsuna proaspata si coapta, iti dai seama ca aroma este suficient de puternica incat sa nu fie nevoie de o doza suplimentara de dulce. Dulceata de mai jos se bazeaza stric pe gustul intens al capsunilor, asa ca ai grija sa alegi fructele cele mai dulci si mai aromate. 

Ingrediente:

- 500 g de  capsuni, proaspete sau congelate;

- 1 lingura de apa;

- 1 lingura de zeama proaspata de lamaie;

- 2 lingurite de pudra de arorut.

Mod de preparare:

1. Daca folosesti fructe congelate, asteapta sa se dezghete apoi fa-le piure cu ajutorul unui robot de bucatarie sau al unui blender. 

2. Amesteca apa, zeama de lamaie si pudra de arorut intr-o tigaie si apoi adauga piureul de capsuni.

Atentie!
Daca folosesti capsuni proaspete, pune-le direct in tigaie alaturi de celelalte ingrediente si lasa-le pe foc timp de 5 minute, ca sa se inmoaie. Apoi, pune mixul in blender si creeaza un piure fin. 

3. Piureul trebuie sa stea pe foc mediu pana incepe sa clocoteasca. Nu uita sa amesteci in continuu, pana cand incepe sa fiarba. 

4. Micsoreaza flacara si lasa dulceata pe aragaz pana se ingroasa, aproximativ 50 de minute. Atunci cand incepe sa isi schimbe consistenta, este important sa incepi sa o amesteci in continuu, ca sa nu se prinda de vas sau sa se arda. Ca sa iti dai seama daca s-a facut sau nu, iti trebuie o spatula de cauciuc ori silicon pe care sa o treci prin centrul compozitiei. Daca spatiul ramane neacoperit timp de cateva secunde, dulceata este gata. 

5. Ia dulceata de capsuni de pe foc si las-o la racit inainte sa o depozitezi. Pe masura ce se raceste, va continua sa se intareasca. Pune-o in borcanele si tine-le in camara, departe de soare sau caldura. 

Pofta buna!

Dulceata de capsuni fara zahar este o varianta sanatoasa de desert si are exact gustul savuros al acestor fructe minunate, fara alte adaosuri (de parca ar mai fi nevoie!).

Afla si cum sa faci un shake delicios de capsuni, ca sa te racoresti in zilele caniculare!

Sursa reteta: livinghealthywithchocolate.com

Articolul urmator »
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe