Inghetata prajita, un desert suprinzator!
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie
Cuprins
- Secretele prepararii inghetatei prajite
- Inghetata prajita cu o crusta delicioasa de fulgi de porumb si nuci
Caracteristici
Secretele prepararii inghetatei prajite
In ciuda combinatiei neasteptate de rece si fierbinte, inghetata prajita este un desert foarte versatil, care, odata stapanit, iti va rasfata papilele gustative in multiple combinatii si arome. Poti face crusta in orice fel doresti si poti alege orice tip de inghetata iti place, insa in orice combinatie este esential sa stii ca trebuie sa lucrezi foarte repede si sa respecti cu strictete anumite etape:
1. Inghetata trebuie sa fie tinuta suficient la congelator incat sa devina foarte tare.
2. Dupa ce ai format bilele de inghetata cu ajutorul ustensilei speciale de bucatarie (acea lingura pentru inghetata), trebuie sa le pui din nou la congelator pentru inca cel putin o ora.
3. Dupa ce le-ai trecut prin aluat (cu maximul de viteza la care poti sa lucrezi), pune din nou bilele in congelator pentru inca o ora sau pana au inghetat complet.
4. Bilele de inghetata trebuie prajite in baie de ulei, la temperatura foarte mare.
Inghetata prajita cu o crusta delicioasa de fulgi de porumb si nuci
Ingrediente:
500 g (sau 1000 ml) de inghetata - de vanilie sau orice alta aroma iti place
100 g nuci
100 g de fulgi de porumb
2 oua
2 linguri de zahar
Ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
Cu ajutorul lingurii speciale formeaza 4 bile mari de inghetata.
Intr-un bol amesteca fulgii de porumb cu nucile maruntite si trece bilele de inghetata prin acest amestec, apoi pune-le la congelator pentru cel putin o ora sau pana au inghetat complet.
Bate ouale cu zaharul, apoi trece bilele de inghetata prin el, apoi din nou prim amestecul de fulgi de porumb si nuci. Mai lasa-le la congelator pentru inca o ora.
Incinge uleiul bine si prajeste bilele de inghetata, una cate una, in el. Lasa-le pentru aproximativ 30 de secunde-1 minut, cat sa capete o crusta aurie.
Poti servi inghetata prajita cu sos de ciocolata, cu frisca sau sirop de fructe. Doar grabeste-te, ca sa nu se topeasca.
Pofta buna!