Dulciuri cu iz oriental: cea mai buna prajitura baclava
Cuprins
Daca iti e pofta de ceva dulce, dulce, dulce propunerea Diva Hair pentru tine este sa incerci o reteta de baclava. Aromata, insiropata, crocanta, innobilata cu fistic si nuci si atinsa de mangaierea mierii, prajitura baclava reprezinta rasfatul perfect atunci cand iti doresti un desert cu personalitate.
Prajitura baclava cu fistic si miere
Ingrediente:
500g foi de placinta din comert
150g unt topit
250g nuci date prin masina
250 fistic maruntit
50g pesmet fin
250g zahar tos
un varf de cuisoare pisate
Sirop:
250g zahar
3 linguri de miere
coaja rasa si zeama de la o portocala
seminte de vanilie
2 pahare cu apa
Mod de preparare:
Pentru inceput, unge cu unt o tava si aseaza in ea foile de placinta, stropindu-le pe fiecare cu unt. Dupa ce ai pus jumatate din foi, intinde in tava un strat generos de nuci, fistic, pesmet, zahar si cuisoare. Acopera mixul cu restul de foi si ai grija sa le rasfeti si pe acestea cu unt, una cate una. Cu un cutit imbibat in unt topit, taie prajitura in romburi, turnand intre baclavale sos de unt.
Introdu tava la cuptor, la foc mic, si cand incepe sa se rumeneasca, scoate-o putin si toarna deasupra siropul facut din zahar, miere, zeama si coaja rasa de la portocala si apa. Baga prajitura baclava iarasi la cuptor si las-o pana cand se absoarbe tot siropul.
Reteta de baclava e mai simpla decat credeai, asa-i?