Prajitura delicioasa cu crema de caramel
Cuprins
Cu aceasta reteta bifam doua categorii: invatam impreuna sa pregatim o crema de prajituri dar si o prajitura cu crema fina si gustoasa de caramel. Asadar, pe locuri, fiti gata, se da start la „prajiturit"!
Prajitura delicioasa cu crema de caramel
Ingrediente:
Aluat:
1 ou
150g zahar
30g unt
2 linguri cu miere
3 linguri cu lapte
o lingurita cu bicarbonat
450g faina
2 linguri cu cacao
Crema:
200g zahar
200ml apa
2 oua
4 linguri de zahar
3 linguri de faina
200g unt
100 g smantana dulce
Mod de preparare:
Incorporeaza oul cu zaharul pana cand obtii o spuma cremoasa, adauga untul, mierea, laptele, cacaua si bicarbonatul stins. Amesteca totul pentru 5 minute in bain-marie, apoi pune si faina. Imparte aluatul in trei si coace trei blaturi.
Pentru crema, caramelizeaza zaharul, dizolva-l in apa rece si apoi fierbe amestecul pana ce zaharul se lichefiaza complet. Amesteca cele 2 oua cu 4 linguri de zahar si cele 3 linguri cu faina, apoi adauga siropul caramelizat si lasa mixul sa fiarba la foc mic pana compozitia se ingroasa. Incorporeaza untul si smanatana dulce. Rasfata blaturile cu umplutura de caramel.
Iata ca ai invatat sa faci doua lucrui: o crema de prajituri minunata si o prajitura cu crema de caramel!