Prajitura cu ananas - un deliciu la... microunde
Cuprins
Prajitura cu ananas
Ingrediente:
- o cutie cu ananas rondele, 200 g zahar, 4 oua, 100 g faina, un cub de unt, un plic praf de copt, 200 ml de frisca lichida.
Mod de preparare:
- amesteca 100 g de zahar cu 2-3 linguri de apa rece pana obtii o pasta. Aceasta se intinde pe fundul unui vas termoizolant si neaderent (din sticla). Vasul se pune in cuptorul cu microunde, se seteaza la 700 W si la 4 minute. Zaharul trebuie sa se caramelizeze frumos.
- ouale se bat cu mixerul bine si se adauga 100 g de zahar, amestecand mereu.
- se adauga untul topit si apoi faina, iar la urma praful de copt, amestecand bine.
- peste caramelul din vas se aseaza cateva rondele de ananas din conserva, iar apoi se toarna aluatul obtinut mai sus.
- prajitura se pune din nou in cuptorul cu microunde si se lasa timp de 7-8 minute.
- cand este gata, se scoate vasul din cuptor si se toarna peste prajitura sucul din conserva de ananas.
- dupa ce s-a racit, prajitura se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa gust, cu multa frisca sau alte fructe confiate sau proaspete si frunze de menta.
Aceasta prajitura rapida cu ananas merge de minune cu un ceai de iasomie sau de soc fierbinte.