Reteta pentru incepatori: Invata sa faci foi de prajitura

Miercuri, 17.03.2010

Cuprins

Daca vrei sa pregatesti ceva dulce si foarte repede, cu ingredientele pe care le ai prin casa, e foarte simplu. Invata sa prepari aceasta reteta de foi de prajitura iar pentru umplutura alege ce iti doresti: mere cu scortisoara, gem de fructe, ciocolata, crema de vanilie. Imaginatia nu cunoaste limite cand vine vorba de prajitura cu foi!

 

Vezi si
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 17.03.2010
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 17.03.2010

Foi de prajitura

Ingrediente

4 oua
o cana de zahar
7 linguri de ulei
4 linguri de smantana
o lingurita de amoniac
faina

Mod de preparare:

Intr-un bol, mixeaza ouale si zaharul. Adauga treptat uleiul, smanatana si faina amestecata cu amoniac. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta compacta, sa poata fi intins cu sucitorul.

Taie patratele, umple-le cu ce vrei tu si impatureste-le. Lasa pachetele la cuptor pana prind o culoare aurie.

Delicios de simplu! Acum esti experta in foi de prajitura si poti sa te incumeti sa pregatesti orice fel de prajitura cu foi

Articolul urmator »
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Marţi, 30.09.2025
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Laura (anonim)
16 octombrie 2010 10:10

Foarte buna si rapida ! Este exact ce cautam ca sa fac ceva dulce . Multumesc .