Reteta de Craciun – Rulada germana

Marţi, 04.12.2012

Aceasta rulada din fructe a devenit nelipsita de pe mesele de Craciun ale germanilor. Iata reteta care te va ajuta sa prepari si tu acest desert delicios. Nu dureaza mai mult de o ora, iar rezultatul este garantat!

Ingrediente:

*375 grame de faina (2 cani si jumatate)

*2 lingurite praf de copt

*165 grame zahar pudra

*90 grame migdale

*Jumatate lingurita de cardamon pisat

*100 grame unt

*125 grame crema de branza

*1 ou plus un galbenus in plus

*125 ml lapte

*2 linguri de coniac

*Cate o jumatate de lingurita de esenta de vanilie si migdale

*80 grame stafide

*1 sfert cana de fructe confiate rase

*160 grame zahar cernut, pentru glazura

*2 linguri de cirese confiate taiate cubulete

*Bilute argintii comestibile, pentru decor

    Amesteca faina, praful de copt, zaharul pudra, migdalele, cardamonul si o jumatate de lingurita de sare, cu ajutorul mixerului. Apoi adauga untul si crema de branza si amesteca in continuare, pana ce totul capata o consistenta nisipoasa. Adauga oul + galbenusul, laptele, coniacul, esentele de vanilie si migdale si amesteca totul pana vei obtine un aluat.

    Intinde aluatul obtinut pe o "patura" de faina, peste care sa imprastii stafidele si coaja rasa de la fructe. Amesteca totul cu mainile, pana cand ingredientele sunt mixate bine in aluat. Dupa care pune aluatul intr-un bol, acopera-l cu o folie din plastic si lasa-l asa timp de 15 minute.

    Incalzeste cuptorul la 180 grade si intinde aluatul pe o tava pe care ai presarat faina. Impatureste aluatul din parti spre centru, astfel incat sa obtii un dreptunghi. Pe deasupra, unge-l cu unt topit, apoi lasa prajitura sa se coaca timp de 45 de minute, pana cand devine aurie. Pentru a vedea daca este gata, inteap-o cu o scobitoare, iar daca iese curata inseamna ca o poti scoate din cuptor!

    In timp ce prajitura se coace, amesteca zaharul cernut cu 2-3 linguri de apa pentru a face glazura. Toarna glazura pe prajitura, apoi presara ciresele confiate si bilutele argintii pentru a obtine o prajitura aspectuoasa si delicioasa!

    Cu siguranta aceasta prajitura va fi perfecta pentru masa de Craciun. Familia ta nu o va refuza!

    Articolul urmator »
    Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
    Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
    Incepe quiz
    Ce desert de Crăciun ai fi?
    Alte subiecte care te-ar putea interesa
    Cea mai bună rețetă de sos caramel
    Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
    Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
    Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

    Ne găsești pe