Reteta pentru cea mai cremoasa cheesecake
Va prezentam o reteta de succes, revizuita, pentru o prajitura super-cremoasa cu branza, ideala si pentru copii.
Ingrediente:
1 kg de branza dulce (la cutie, care este mult mai fina), 1 kg de
smantana grasa,
1 pachet de unt, 1 pachet mare de biscuiti simpli,
2
cani de zahar, 4 oua, esenta de vanilie,
fructe pentru decor (eu am
folosit capsuni), 1/2 de lamaie
Mod de preparare:
Sfarama biscuitii cat mai marunt. Pune intr-o tigaie jumatate de pachet de unt la topit. Adauga apoi biscuitii si amesteca bine pana ce se omogenizeaza. Tapeteaza o tava cu unt si pune biscuitii la cuptorul incins pentru 5 minute. Scoate tava si lasa la racit.
Pune intr-un castron mare branza, adauga 1 cana si jumatate de zahar si amesteca bine cu un mixer sau un robot pentru pasare, pana ce totul devine o pasta fina. In alt castron amesteca 800 g de smantana cu 3 galbenusuri si 1 ou intreg, cu esenta de vanilie. Adauga apoi amestecul peste branza pasata si continua sa amesteci, la viteza cat mai redusa, pana ce totul devine o pasta omogena si fina.
Separat, pune restul de smantana intr-un alt castron si amesteca cu zeama de la o jumatate de lamaie si restul de jumatate de cana de zahar.
Pune amestecul in tava, peste blatul de biscuiti si lasa la cuptor pentru 20 de minute, la o temperatura de 220 de grade Celsius. Lasa prajitura sa se raceasca in cuptor, pentru a fi cat mai cremoasa. Cand s-a racit, pune peste ea smantana cu zahar si zeama de lamaie, si las-o la frigider pentru cateva ore. Ideal ar fi peste noapte.
Adauga fructele taiate marunt. Se poate servi cu dulceata sau cu inghetata.
Pofta buna!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.ro