Reteta speciala pentru turta dulce de Craciun

Marţi, 10.12.2013

Cuprins

Sarbatorile bat la usa, asa ca trebuie sa te pregatesti cum se cuvine pentru masa de Craciun. Pe langa sarmale, pomana porcului, piftie si cozonac trebuie sa ai neaparat si cateva gustari. Fie ca se vor bucura de ele cei mici, fie ca le vor servi adultii din familie la un ceai sau la cafeaua de dimineata, ele sunt indispensabile. Astazi iti propunem sa prepari reteta de turta dulce de Craciun.


Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a prepara turta dulce pufoasa!

Fie ca este in forma de fulg de nea, de omulet sau de bradut, turta dulce de Craciun este un must have al sarbatorilor.

Ingrediente necesare pentru turta dulce

- sase cesti de faina;

- o lingura de praf de copt;

- o lingura de ghimbir macinat;

- o lingura de scortisoara;

- o lingurita de nucsoara;

- patru cuisoare;

- o ceasca de unt sau de margarina;

- o ceasca de zahar alb;

- o ceasca de zahar brun;

- doua oua;

- esenta de vanilie;

- doua plicuri de zahar vanilat;

- glazura de zahar pentru decor, achizitionata din magazinele de specialitate sau glazura de turta dulce facuta in casa;

- forma decorativa pentru a decupa turta dulce in functie de preferinte.

Unt -  8.98 lei

Praf de copt - 0.26 lei

Turta dulce pentru Craciun se prepara astfel:

Amesteca intr-un bol faina, praful de copt si mirodeniile. Lasa-le deoparte si pune intr-un alt bol untul, zaharul alb, pe cel brun si pe cel vanilat. Adauga si ouale si foloseste un mixer pentru a omogeniza compozitia. Urmatorul pas consta in inglobarea amestecului uscat realizat anterior si lasat deoparte. Framanta aluatul de turta dulce si imparte-l in trei bucati. Acestea trebuie tinute la frigider timp de trei ore.

Intre timp poti incepe pregatirile pentru procesul de coacere. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.

Cand cele trei ore au trecut, scoate aluatul din frigider, intinde-l cu ajutorul unui sucitor si incepe decuparea diverselor forme. Aseaza bucatile de turta dulce rezultate in tava pregatita anterior si coace-le la foc mic, timp de aproximativ 15 minute. Cand sunt gata, pune-le la racit si apoi decoreaza-le cu glazura achizitionata special.

Pofta buna!

Turta dulce de Craciun reprezinta o gustare aromata delicioasa si o surpriza pe care le-o poti pregati celor dragi. Incearca si tu aceasta reteta cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Articolul urmator »
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe