Un desert elegant: Rulada cu mere si scortisoara
Cuprins
Cu glazurile v-am lamurit, iar acum vad ca am inceput un nou serial de prajituri! Astazi alte trei retete minunate, iar prima este de rulada cu mere si scortisoara. Asa mi se intampla: cand ma indragostesc de vreun desert nu ma las pana nu incerc cat mai multe retete, iar rulada de mere m-a cucerit!
Rulada cu mere si scortisoara
Un pachet de foi de placinta
500g de mere
100g de zahar
O ceasca de stafide
O lingura de scortisoara
2 linguri de ulei
Zahar pudra-pentru decor
Mod de preparare:
Pui stafidele in apa fierbinte, ca sa se inmoaie. Treci merele prin razatoare, apoi le calesti pana cand scade tot sucul lasat de ele dupa care le lasi sa se raceasca. Adauga zaharul, scortisoara si stafidele bine scurse.
Unge fiecare foaie de placinta cu ulei, aseaza una peste alta, intinde compozitia si ruleaza. Aseaza rulada intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pentru copt.
Da rulada cu mere si scortisoara la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute. Cand e gata, o scoti, o lasi sa se raceasca complet si presari deasupra zahar pudra.
Alte retete care te-ar putea interesa: Salata de fructe cu sos de ghimbir si lime |