Rulada de banane delcioasa! Trebuie sa o incerci!
Cuprins
Rulada cu banana este perfecta pentru ca imbina prospetimea unui aluat pufos cu savoarea fructelor. E usor de pregatit si este tipul de desert ce multumeste si cei mai pofticiosi invitati. Rulada de banane pentru toata lumeeeeeeea!
Rulada cu banana
Ingrediente:
Aluat
4 oua
3/4 cana de zahar
1 lingurita extract de lamaie sau vanilie
3/4 cana de faina cernuta
1/4 lingurita de sare
3/4 lingurita praf de copt
Umplutura
1/2 cana de zahar
1 lingurita amidon de porumb
1 ou batut
1 cana de apa
1 lingura unt
2 - 3 banane
zahar pudra
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul si pune in tava hartie de pergament sau grasime si faina. Aluat:Incalzeste ouale pentru cateva minute intr-un bol cu apa calda, apoi bate-le cu mixerul la viteza mare pana capata o consistenta foarte groasa. Adauga treptat zaharul si amesteca pana cand este dizolvat, iar mixul este suficient de gros. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.
Toarna aluatul in tava, raspandind in mod egal la margini; coace in cuptorul preincalzit timp de 10-13 minute sau pana cand capata o culoare aurie.
Intoarce tava cu aluatul pe un servet umed. Ruleaza incepand de sus cu latura lunga; pune la racit pe un gratar de prajituri.
Intre timp, poti face umplutura: bate impreuna zaharul si amidonul de porumb. In oul spuma picura apa si pune la cuptorul cu microunde timp de 2 minute. Amesteca apoi cu telul inca 2-3 minute.
Deruleaza pandispanul si indeparteaza servetul. Aliniaza bananele intregi dintr-un capat in altul si ruleaza.
Pudreaza cu zahar farin, acopera rulada cu banene cu folie de plastic si leaga bine. Pofta buna!