Episodul 1: Invata sa prepari spuma de ciocolata

Vineri, 23.04.2010

Cuprins

Mie imi plac deserturile mousse si ma declar fan. Si pentru ca vine sezonul cald, m-am gandit ca n-ar strica sa aflam niste retete light. Asadar, incepe «serialul » deserturilor spumoase! Acum, spuma de ciocolata! O incantare!

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 23.04.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Vineri, 23.04.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Vineri, 23.04.2010

Spuma de ciocolata

Ingrediente:

1 cana de ciocolata amaruie, maruntita
un pachet de unt nesarat
4 galbenusuri de ou
5 albusuri
3 linguri de zahar tos
1 / 2 cana smantana
topping, la alegere (fulgi de ciocolata, fructe proaspete, nuca de cocos etc)

Mod de preparare:

1. Topeste ciocolata si untul intr-o oala, la foc mic. Amesteca pana se omogenizeaza si nu raman cocoloase. Indeparteaza de pe foc si lasa sa se raceasca usor. Adauga galbenusurile si amesteca gentil pana se incorporeaza.
2. Intr-un alt castron, bate albusurile de ou cu zaharul pana ce vei obtine norisori de spuma. Adauga bezeaua in amestecul de ciocolata si lasa-o sa se odihneasca 10 minute.
3. Intr-un al treilea bol, cu ajutorul unui mixer, bate bine de tot smantana dulce pana ce se intareste, dupa care, cu atentie, adauga mixtura de ciocolata. Compozitia finala trebuie sa fie aerata si fina.

 

Aseaz-o in castronele si lasa-le putin la rece. Asezoneaza spuma de ciocolata cu sosuri si toppinguri delicioase atunci cand vrei sa o servesti.

Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Simona Ungurean
3 februarie 2012 01:01

imi place

Ne găsești pe