Episodul 1: Invata sa prepari spuma de ciocolata
Cuprins
Mie imi plac deserturile mousse si ma declar fan. Si pentru ca vine sezonul cald, m-am gandit ca n-ar strica sa aflam niste retete light. Asadar, incepe «serialul » deserturilor spumoase! Acum, spuma de ciocolata! O incantare!
Spuma de ciocolata
Ingrediente:
1 cana de ciocolata amaruie, maruntita
un pachet de unt nesarat
4 galbenusuri de ou
5 albusuri
3 linguri de zahar tos
1 / 2 cana smantana
topping, la alegere (fulgi de ciocolata, fructe proaspete, nuca de cocos etc)
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata si untul intr-o oala, la foc mic. Amesteca pana se omogenizeaza si nu raman cocoloase. Indeparteaza de pe foc si lasa sa se raceasca usor. Adauga galbenusurile si amesteca gentil pana se incorporeaza.
2. Intr-un alt castron, bate albusurile de ou cu zaharul pana ce vei obtine norisori de spuma. Adauga bezeaua in amestecul de ciocolata si lasa-o sa se odihneasca 10 minute.
3. Intr-un al treilea bol, cu ajutorul unui mixer, bate bine de tot smantana dulce pana ce se intareste, dupa care, cu atentie, adauga mixtura de ciocolata. Compozitia finala trebuie sa fie aerata si fina.
|
Aseaz-o in castronele si lasa-le putin la rece. Asezoneaza spuma de ciocolata cu sosuri si toppinguri delicioase atunci cand vrei sa o servesti.