Episodul 4 : Ce zici de o spuma de visine cu frisca?

Luni, 26.04.2010

Cuprins

Daca am incercat spuma de ciocolata, de banane, de lamaie, de ce nu am pregati si o spuma de visine? Un gust dulce-acrisor minunat, ce o sa iti bucure papilele gustative. La treaba!

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 26.04.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 26.04.2010

Spuma de visine

Ingrediente:

1 kg visine
500g zahar
500g frisca
20g zahar brun
10g unt

Mod de preparare:

Primul pas este sa speli, sa rup coditele si sa scoti samburii visinelor. Apoi, pastreaza intr-un bol cateva, pentru toppingul de visine caramelizate de la final.

Pasul doi presupune sa treci printr-o sita, prin masina de stors fructe ori prin robot visinele. Ai nevoie de suc proaspat, pe care il vei combina cu zaharul. Pune mixul la foc mic si asteapta pana se topeste zaharul dar, atentie, nu aduce amestecul la fierbere!

Lasa totul la racit, dupa care amesteca siropul cu frisca proaspata. Incorporeaza.

Intr-o tigaie, topeste untul si zaharul brun. Completeaza cu visinele ramase si lasa-le sa se caramelizeze. Pune toppingul deasupra si savureaza spuma de visine. Ce bunatate!

Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Ne găsești pe