Aroma si savoare: strudel cu mere

Luni, 29.03.2010

Cuprins

Ah! Cand aud strudel cu mere parca simt deja aroma merelor calite cu scortisoara si parfumul de patiserie atat de specific acestui desert. Si daca tot a venit vorba, nu vreti sa incercam o reteta simpla?


Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 29.03.2010
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Luni, 29.03.2010

Strudel cu mere

Ingrediente:

Aluat
200 g faina
65 g unt
15 ml ulei
Sare

Umplutura
650 g mere rase
100 g zahar
50 g pesmet
Scortisoara
30 g zahar pudra

Mod de preparare:

Prepara un aluat asemanator celui pentru paine din faina, zahar, apa si sare. Dupa ce il framanti bine, lasa-l sa se odihneasca circa 30 minute. Pe o planseta presarata cu faina, intinde o foaie cat de poate de subtire pe care las-o sa se usuce bine.

Intre timp, apuca-te de umplutura pe care o faci astfel: taie merele cubulete, adauga zaharul, pesmetul si scortisoara si caleste-le un pic la foc mic.

Dupa ce foaia de aluat s-a uscat bine, taie patrate de 7-8 cm, pune umplutura la mijlocul lor, indoaie putin 2 margini opuse (pentru a nu iesi merele afara) si ruleaza strudelul. Unge-le pe fiecare cu putin ulei, aseaza-le intr-o tava si coace-le la foc moderat. Cand s-au rumenit, scoate tava din cuptor si presara-le cu putin zahar farin. Le poti servi calzi sau reci, cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi ori cu miez de nuca. Iti place strudelul cu mere?

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce aroma de lichior esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
TEODORA (anonim)
24 noiembrie 2013 12:12

AM VAZUT LA O UNGUROAICA PUNAND MAC PE TOATA COCA SI APOI MERELE CRUDE SI DEASUPRA ZAHAR.M-I S-A PARUT INTERESANT SI ARATA DEOSEBIT.

Ne găsești pe