Desert gustos: strudel dovleac cu adaos de caise confiate

Marţi, 06.04.2010

Cuprins

Nu m-au dat gata niciodata prajiturile cu umplutura de dovleac insa aceasta reteta m-a cucerit pe loc! Nu este un simplu strudel dovleac: atingerea fina de scortisoara, dulceata caiselor confiate si textura minunata a piscoturilor il fac deosebit. Incearca!

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 06.04.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Marţi, 06.04.2010

Strudel dovleac

Ingrediente:

Aluat:
250g faina
3 linguri cu ulei
1 praf de sare
1 galbenus
125 ml apa calduta

Umplutura:
100g caise confiate
125 ml apa
750 g piure de dovleac
80 g stafide
70 g zahar brun
70 g alune sfaramate
30 g unt
zeama de lamaie
un pliculet de zahar vanilat
1 lingurita de scortisoara
50 g de piscoturi sframate
1 galbenus

Mod de preparare:

Mixeaza toate ingredientele pentru aluat si aseaza coca moale intr-un bol. Las-o sa se odihneasca cel putin 30 de minute intr-un mediu caldut.

Intr-o tigaie, la foc mic, pune bucatelele de caise confiate, apa, zaharul, untul, sucul de lamaie si piureul de dovleac. Completeaza cu praful de scortisoara, alunele si zaharul vanilat si amesteca gentil sosul.

Pe un blat, intinde coca cu atentie. Presara pe deasupra piscoturile sfaramate. Peste adauga sosul de caise si dovleacul. Poti sa rulezi compozitie ori poti sa o prepari cu 2 foi. Ramane la alegerea ta, insa indiferent de optiune este important sa o ungi inainte cu galbenus de ou. Lasa la cuptor timp de 25 de minute. O minunatie de strudel dovleac!

Articolul urmator »
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe