Desert gustos: strudel dovleac cu adaos de caise confiate
Cuprins
Nu m-au dat gata niciodata prajiturile cu umplutura de dovleac insa aceasta reteta m-a cucerit pe loc! Nu este un simplu strudel dovleac: atingerea fina de scortisoara, dulceata caiselor confiate si textura minunata a piscoturilor il fac deosebit. Incearca!
Strudel dovleac
Ingrediente:
Aluat:
250g faina
3 linguri cu ulei
1 praf de sare
1 galbenus
125 ml apa calduta
Umplutura:
100g caise confiate
125 ml apa
750 g piure de dovleac
80 g stafide
70 g zahar brun
70 g alune sfaramate
30 g unt
zeama de lamaie
un pliculet de zahar vanilat
1 lingurita de scortisoara
50 g de piscoturi sframate
1 galbenus
Mod de preparare:
Mixeaza toate ingredientele pentru aluat si aseaza coca moale intr-un bol. Las-o sa se odihneasca cel putin 30 de minute intr-un mediu caldut.
Intr-o tigaie, la foc mic, pune bucatelele de caise confiate, apa, zaharul, untul, sucul de lamaie si piureul de dovleac. Completeaza cu praful de scortisoara, alunele si zaharul vanilat si amesteca gentil sosul.
Pe un blat, intinde coca cu atentie. Presara pe deasupra piscoturile sfaramate. Peste adauga sosul de caise si dovleacul. Poti sa rulezi compozitie ori poti sa o prepari cu 2 foi. Ramane la alegerea ta, insa indiferent de optiune este important sa o ungi inainte cu galbenus de ou. Lasa la cuptor timp de 25 de minute. O minunatie de strudel dovleac!