Tiramisu cu mascarpone, un desert irezistibil

Miercuri, 13.11.2013

Cuprins

Este greu sa rezisti unui desert aromat, racoritor si delicios, asa cum este tiramisu cu mascarpone. Avand in vedere ca exista foarte multe retete in diferite interpretari, am decis ca tiramisu nu are farmec fara mascarpone, astfel ca va recomandam din suflet urmatoarea reteta.

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire (asamblare):
15 minute
Timp de asteptare:
cateva ore la frigider
Timp total:
in jur de 2-3 ore
Metoda de preparare:
la rece
Dificultatea retetei:
redusa

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 13.11.2013
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 13.11.2013

Ingrediente necesare pentru tiramisu cu mascarpone

- 500 g de mascarpone;
- 250 ml de cafea tare (fara zahar);
- 400 g de piscoturi;
- 4 linguri de zahar ;
- 3 oua;
- doua lingurite de esenta de rom.

Pentru decor:

- cacao sau ciocolata rasa (la alegere)

Iata cum poti sa prepari tiramisu cu mascarpone

Prepara cafeaua si las-o la racit. Crema de mascarpone si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand incepi sa pregatesti ingredientele. Separa galbenusurile de albusuri, pune-le pe primele intr-un vas, adauga zahar peste ele si amesteca pana isi schimba culoarea. Pune crema de mascarpone si esenta de rom si mixeaza pana se formeaza o compozitie omogena. Bate albusurile pana obtii o spuma tare, toarna compozitia de mascarpone peste ele si amesteca cu grija.

Introdu compozitia cateva minute la frigider. Intre timp, umezeste putin piscoturile pe ambele parti si aseaza-le intr-o tava potrivita, astfel incat sa incapa tot amestecul. Daca raman spatii goale, acopera-le cu bucatele de piscoturi. Dupa ce ai asezat primul strat de piscoturi, intinde jumatate din crema de mascarpone. Aseaza al doilea strat de piscoturi si restul de crema. Presara ciocolata rasa deasupra sau cacao si lasa tiramisu cu mascarpone la frigider cateva ore.

Pentru ca desertul sa aiba un gust bun si o textura uniforma, este necesar sa stea la frigider macar o ora. Pentru un decor proaspat, orneaza cu cacao sau ciocolata inainte de a-l servi. Pofta buna!

 

Sursa foto: inspiredtaste.net

 

Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Ne găsești pe