Reteta de top: tort de capsuni cu glazura de frisca

Joi, 04.03.2010

Cuprins

Daca tot a venit primavara, cel putin calendaristic, m-am gandit sa pregatim impreuna ceva bun, care sa ne duca cu gandul departe, departe, la insoritele zile de iunie. Asa, un fel de teaser culinar pentru vara! Astazi va impartasesc reteta pentru un tort cu capsuni senzational. Spor la gatit!


Tort cu capsuni si glazura de frisca

 

• 2 cani cu zahar
• 3 pliculete cu gelatina de capsuni
• 1 cana cu unt, la temperatura camerei
• 4 oua
• 2 si ¾ cani cu faina de patiserie
• 2 si ½ lingurite cu praf de copt
• 1 cana cu lapte, la temperatura camerei
• 1 lingurita cu seminte de vanilie
• ½ de cana cu piure de capsuni, proaspat
• frisca

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul pana la 175 C. Unge cu unt si tapeteaza o tava rotunda.

Intr-un bol mare, mixeaza untul, zaharul si gelatina pana cand amestecul devine moale si pufos. Adauga treptat cate un ou si incorporeaza-le. Urmeaza sa presari faina in ploaie si praful de copt, dupa care sa picuri laptele si sa le amesteci bine impreuna. La final, completeaza totul cu piureul de capsuni si semintele de vanilie.

Lasa aluatul delicios la cuptor timp de 25-30 de minute, dupa care permite-i sa se raceasca. Alinta-l apoi cu frisca proaspata si decoreaza-l cu bucati intregi de capsuni dolofane. Ce tort de capsuni senzational ti-a iesit!

 

Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe