Caracatita la gratar cum numai grecii stiu sa faca!

Marţi, 23.03.2010

Cuprins

Iata o reteta care ma duce cu gandul la o taverna cu lumina difuza si muzica greceasca - caracatita la gratar! Hai sa preparam impreuna o delicatesa greceasca inedita dar plina de gust!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 23.03.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 23.03.2010

Caracatita la gratar ca pe litoralul grecesc!

Ingrediente necesare pentru a prepara caracatita la gratar:

o caracatita

Sos pentru marinat:
oregano
o legatura de ceapa verde
sucul de la o lamaie
4 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
sare

Caracatita se curata bine si se spala sub jet de apa. Se pune la fiert in apa cu sare pentru o ora. Se scoate si se pune la racit.

Cum marinezi?

Usturoiul se piseaza si ceapa se taie marunt. Toate ingrediente pentru sosul de marinat se amesteca bine. Intr-o punga se pun bucatiile de caracatita reci si sosul. Se sigileaza bine punga si se pune la rece. E bine sa lasi preparatele cel putin 4 ore avand grija ca din cand in cand sa mai amesteci ca sosul sa fie mereu peste caracatita. (Eu pregatesc de seara si las la marinat 12 ore).

A doua zi, bucatiile de caracatita se pun pe gratar si se lasa pana cand se rumeneste. Daca vrei, o poti taia bucatele. Acestea le pui pe bete speciale pentru frigarui. Se serveste cu lamaie.

Incearca acum o reteta greceasca de caracatita la gratar care te va cuceri definitiv! Adu o farama din fascinanta Grecie chiar la masa ta!

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe