Cartofi la gratar - un deliciu culinar la indemana

Marţi, 09.03.2010

Cuprins

Vrei sa gatesti ceva sanatos la gratar dar nu neaparat carne? Ce zici de cartofi la gratar? Iata o idee foarte simpla si savuroasa! Prepara cu noi aceasta reteta usoara!

 

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 09.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 09.03.2010

Cartofi la gratar - alternativa delicioasa a gratarului cu carne!

 

Ingrediente pentru 4 portii de cartofi la gratar:

- 8 cartofi medii
- 8 felii subtiri de slanina (se poate inlocui cu kaiser sau sunca taraneasca)
- 8 catei de usturoi
- sare
- piper
- boia

Varianta 1

Cartofii se taie pe jumatate. In fiecare cartof se pune o felie subtire de slanina ( kaiser sau sunca taraneasca), un catel de ustuoi taiat rondele si se adauga sare, piper si boia (iute sau dulce, dupa preferinta). Se inveleste in folie de staniol si se arunca in jar.

Varianta 2

In caz ca vrei sa prepari aceasta reteta pe gratar in bucatarie trebuie sa fierbi cartofii in coaja aproximativ 20 de minute. Dupa, ii prepari ca si pe acei facuti in jaratec.

In ambele cazuri, pentru mai multa savoare cartofii se pot servi cu unt sau smantana. Reteta de cartofi la gratar este delicioasa si deloc greu de preparat.

 

Sursa foto: bucataria romaneasca.blogspot.com
                easypeasy.ro

Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe