Cartofi la gratar - un deliciu culinar la indemana

Marţi, 09.03.2010

Cuprins

Vrei sa gatesti ceva sanatos la gratar dar nu neaparat carne? Ce zici de cartofi la gratar? Iata o idee foarte simpla si savuroasa! Prepara cu noi aceasta reteta usoara!

 

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Marţi, 09.03.2010
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Marţi, 09.03.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 09.03.2010

Cartofi la gratar - alternativa delicioasa a gratarului cu carne!

 

Ingrediente pentru 4 portii de cartofi la gratar:

- 8 cartofi medii
- 8 felii subtiri de slanina (se poate inlocui cu kaiser sau sunca taraneasca)
- 8 catei de usturoi
- sare
- piper
- boia

Varianta 1

Cartofii se taie pe jumatate. In fiecare cartof se pune o felie subtire de slanina ( kaiser sau sunca taraneasca), un catel de ustuoi taiat rondele si se adauga sare, piper si boia (iute sau dulce, dupa preferinta). Se inveleste in folie de staniol si se arunca in jar.

Varianta 2

In caz ca vrei sa prepari aceasta reteta pe gratar in bucatarie trebuie sa fierbi cartofii in coaja aproximativ 20 de minute. Dupa, ii prepari ca si pe acei facuti in jaratec.

In ambele cazuri, pentru mai multa savoare cartofii se pot servi cu unt sau smantana. Reteta de cartofi la gratar este delicioasa si deloc greu de preparat.

 

Sursa foto: bucataria romaneasca.blogspot.com
                easypeasy.ro

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (616 vizite)