Iata o reteta delicioasa de ceafa de porc
Cuprins
Astazi o sa inveti o noua reteta la gratar din carne de porc si, mai exact, ceafa la gratar. 
Nu este o reteta oarecare, ci o reteta mai speciala, aceasta fiind urmata mai ales de americani. Secretul consta in prepararea ei atat la gratar, cat si la cuptor. Eu m-am documentat, am incercat-o si mi-a iesit excelent. Incearc-o si tu!
Ceafa de porc la gratar
Ingrediente:
-	500 g ceafa de porc
-	150 ml apa fierbinte
-	O lingurita de miere dizolvata in apa fierbinte
Pentru sos:
-	o lingura zahar
-	1 lingura sos soia
-	1 lingura sos de stridii
-	½ lingurita chili
-	1 lingura cognac
-	1 lingura de ulei
-	Salata verde tocata
Mod de preparare:
1.	Tai ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le pui intr-o tava.
2.	Adaugi ingredientele pentru sos in tava si treci carnea de porc prin ea pana se acopera bine. 
3.	Acoperi, o lasi la marinat timp de 4 ore si o mai intorci din cand in cand.
4.	Scoti carnea din marinata si pui sosul deoparte.
5.	Asezi carnea intr-o alta tava si torni apa fiarta deasupra. Dai friptura la cuptorul bine incins pentru 10- 15 minute.
6.	Reduci focul, stropesti carnea cu sos, intorci tava si o mai lasi inca 10 minute.
7.	Scoti carnea de porc de la cuptor si o stropesti cu sosul facut din miere.
8.	Pui ceafa pe gratarul nu foarte fierbinte si o lasi timp de vreo 4 - 5 minute. O intorci de vreo 2 ori in acest timp.
Aceasta reteta de ceafa de porc la gratar este foarte gustoasa, datorita modului de preparare si a ingredientelor folosite.



































