Ficatei la cuptor: un preparat delicios si sanatos

Miercuri, 22.07.2015

Cuprins

Anemia este o problema cu care se confrunta multe femei, asa ca este mai bine sa  o previi decat sa o tratezi. In acest sens, o dieta bogata in fier iti poate fi de mare ajutor. Ficatul de pui este un aliment care intra in categoria celor bogate in acest element vital, deci este indicat sa il treci pe lista ta de cumparaturi. Pe langa fier, insa, el mai contine si vitamina B12, care contribuie la buna functionare a sistemului nervos, dar si in vitamina A, utila pentru a preveni problemele oftalmologice si dermatologice.

Cu toate ca ficatul de pui are numeroase beneficii pentru sanatate, unele persoane il elimina din meniu, pentru ca il considera un aliment cu un gust fad. Desigur ca aceasta problema se poate remedia daca este preparat in mod corespunzator. Tocmai de aceea ne-am decis ca astazi sa iti dam cateva sfaturi in acest sens.

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Miercuri, 22.07.2015
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 22.07.2015

Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum se pregatesc ficateii la cuptor!

Ficatei la cuptor - o reteta gustoasa si sanatoasa

Pentru a pregati acest fel de mancare, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 gr de ficat de pui;

- 750 ml de lapte dulce;

- 250 ml de apa;

- 3 linguri de ulei;

- 3 linguri de sos tomat;

- 5-6 catei de usturoi, pisati;

- sare, piper, boia dulce, cimbru si oregano dupa gust.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Mai intai, curata bucatile de ficat de pielite si spala-le bine. Dupa aceea, pune-le in lapte dulce si lasa-le la rece, in frigider, vreme de cel putin 3 ore, daca nu chiar peste noapte. In acest fel, se vor fragezi si vor fi mult mai gustosi. Cand timpul a trecut, scoate ficatul din lapte si pune-l intr-o tava ori intr-un vas din sticla termorezistenta. Toarna peste el apa si uleiul si adauga sosul tomat, usturoiul si condimentele. Pune totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute, pana cand sunt gatiti complet si lichidul a scazut. La jumatatea timpului, poti deschide usa cuptorului pentru a intoarce ficateii, astfel incat sa se coaca pe ambele parti. Cand timpul a trecut si mancarea este gata, o poti scoate si o poti savura alaturi de o portie de legume inabusite ori de o salata de sezon.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta reteta de ficatei la cuptor si iti garantam ca nu vei mai spune niciodata ca ingredientul-cheie are un gust fad, savurandu-l de acum cu placere, de fiecare data!

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Cat de sanatos este parul tau?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe