Friptura de carne de porc, buna de te lingi pe degete

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Luni, 06.08.2018

Cuprins

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 06.08.2018
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 06.08.2018

Caracteristici

Adica "friptura de carne de porc buna de te lingi pe degete!" Otetul sherry si paprika picanta transforma aceasta friptura: carne de porc cu un aer puternic spaniol. Un strop in plus de otet la finalul retetei adauga un plus de savoare castellana si te vei bucura de perfectiunea aromelor madrilene care se imbina perfect!

Friptura de carne de porc

Ingrediente:

  • 3 cani si jumatate de apa
  • un sfert de cana de sare grunjoasa
  • un sfert de cana de zahar
  • un sfert de cana de otet sherry (are o aroma dulce-intepatoare care-si merita investitia!)
  • o cana de cuburi de gheata
  • o bucata de muschi de porc (cam 500-600 g)
  • 2 linguri de paprika
  • 2 lingurite de zahar
  • o lingurita de piper proaspat macinat
  • o lingurita de salvie tocata
  • o lingurita de cimbru proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 2 lingurite de otet sherry

Metoda de preparare:

  1. Amesteca primele 4 ingrediente intr-un bol mare, amestecand pana cand zaharul si sarea s-au dizolvat. Pune acest amestec intr-o punga sigilabila. Adauga gheata si carnea de porc si sigileaza. Lasa la frigider timp de 3 ore, intorcand punga ocazional.
  2. Amesteca paprika si urmatoarele 5 ingrediente (pana la usturoi inclusiv)
  3. Prepara gratarul pentru a gati friptura de carne de porc la caldura indirecta; incalzeste o parte a gratarului si pe cealalta las-o fara caldura dedesubt.
  4. Ia carnea de porc din punga, sterge-o cu un prosop de hartie, unge-o putin cu ulei. Freaca apoi amestecul uscat de paprika peste carne. Pune friptura pe gratar peste flacara directa si lasa sa se gateasca timp de 6 minute, rumenind-o pe toate partile. Apoi, pune pe partea neincalzita pentru inca 20 de minute.

Aceasta friptura de carne de porc are toate ingredientele si aromele pentru a revitaliza o petrecere la gratar! Asa ca invita-ti prietenii si pregateste-i pentru marea supriza a zilei!

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de nevasta vei fi: buna sau rea?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe