Beneficiile carnii de porc
Consumata in cantitati moderate, carnea de porc reprezinta o sursa de energie. Are efecte benefice asupra performantelor mentale, a pielii, a oaselor, a ochilor si a sistemului nervos. Prin continutul de antioxidanti esentiali, carnea de porc asigura o buna imunitate a organismului. Se recomanda indepartarea partilor cu grasime inainte de gatire. Pentru a evita continutul mare de grasimi este recomandat sa fie gatita la gratar sau prin fierbere si nu prin prajire.
O portie de 100 de grame de carne de porc ofera circa jumatate din necesarul zilnic de proteine al unei persoane adulte.
Proprietati terapeutice
Ajuta la infrumusetarea pielii. Pentru un ten cat mai bine intretinut, cosmeticienii chinezi recomanda un amestec de 100 g carne macra de porc şi 100 g fructe de jojoba, fierte in apa pe o durata de trei ore, la foc mic. Se consuma la fiecare pranz sau cina si poate rehidrata chiar si o piele foarte uscata.
Ficatul de porc creste acuitatea vizuala si tonifiaza sangele.Jambonul crud de porc, fiert in apa cu boia rosie. Dupa indepartarea grasimii de la suprafata supei, jambonul devine un medicament in incetarea durerilor abdominale.
Untura de porc ajuta la stoparea constipatiei, la eliminarea toxinelor si in hidratarea organismului. Are efecte benefice si in cazuri de epilepsie prin aplicarea unei cataplasme obtinute dintr-un amestec de palinca, untura de porc si ceara alba de albine.
Dezavantajele consumului de carne de porc
Consumul excesiv de carne de porc grasa duce la marirea colesterolului din organism.
Carnea de porc poate sta la baza unor boli cardiovasculare grave.