Invata sa garnisesti orice friptura cu ciuperci
Cuprins
Printre preparatele preferate ale romaniilor se afla cu siguranta fripturile. Fie ca e vorba de un pranz sau o masa festiva, friptura e cel mai ales preparat. Daca vrei sa fie cu adevarat gustoasa, invata cum sa garnisesti orice friptura cu ciuperci.
Friptura cu ciuperci pentru orice ocazie
Ingrediente pentru friptura cu ciuperci:
1 kg carne (poate fi pui, porc sau vita)
500 gr ciuperci
6 linguri ulei de masline
o ceapa
sare
piper
boia
rozmarin
Cum prepari friptura cu ciuperci?
• Se ia bucata de carne si se pune la fiert pentru 30 de minute in apa cu sare.
• In acest timp, ceapa se taie marunt si ciupercile in bucati.
• Se unge o tava cu 4 linguri de ulei. In mijlocul tavei se pune bucata de carne unsa cu putin ulei.
• Pe margine se pun ciuperciile si ceapa. Totul se condimenteaza dupa gust. In tava se adauga si un polonic din apa in care a fiert carnea.
• Tava se pune la cuptor (e bine sa fie incalzit cu 15 minute inainte) pana ce carnea este rumenita. (cam 45 de minute, depinde de puterea cuptorului.)
Friptura cu ciuperci este o reteta usor de preparat si plina de gust. Mai mult, pentru a pregati acest preparat ai nevoie de cunostiinte in bucatarie dar rezultatele sunt pe masura unui bucatar sef!