Reteta de maestru bucatar: Friptura de gasca
Cuprins
Diva Hair te provoaca sa iti iei brevetul de bucatar sef! Prepara o reteta complexa si plina de gust: friptura de gasca!
Prepara cea mai gustoasa friptura de gasca!
Ingrediente pentru friptura de gasca:
1 gasca |
Gasca se pune la fiert in apa cu sare si cu o lingura de vegeta. Se lasa cam o ora si se scoate. Se raceste si se curata pe cat posibil de grasime (partea galbena).
Pasul 2:
Ceapa si morcovul se taie rondele.Toate legumele (inclusiv verdeata tocata) se sareaza si se pun inauntru fripturii. Gasca se condimenteaza cu sare, piper si boia si se impaneaza cu usturoi. Se pune intr-o tava cu 100 ml de apa si se adauga vinul.
Pasul 3:
Se introduce la cuptor si se lasa 30 de minute. Din 10 in 10 minute, trebuie sa stropesti friptura de gasca cu sosul format in tava. Dupa 30 de minute scoti friptura de gasca si o ungi cu miere. Se mai baga la cuptor pana se rumeneste si prinde o culoare aramie.
Sfaturi utile!
- Din apa in care a fiert gasca poti pregati o supa foarte gustoasa! Tot ce trebuie sa faci e sa adaugi morcovi, ardei, ceapa si taietei! Daca esti hotarata sa faci din zeama supa, poti pune legumele de la inceput!
- Fii atenta cand cureti grasimea! De obicei, majoritatea gospodinelor se plang ca friptura de gasca e foarte grasa. Daca o cureti bine de grasime, nu vei intampina aceasta problema!
Gata! Tocmai ai preparat o friptura de gasca ca un maestru bucatar! Bucura-te de aceasta reteta plina de savoare alaturi de toata familia si pregateste-te sa primesti toate laudele!