Invata sa prepari o friptura de ied la cuptor
Cuprins
Am postat multe retete de friptura de pui, porc, vitel, dar nici una din carne de ied. Asa ca m-am hotarat sa ofer o reteta delicioasa si celor care sunt fani ai carnii de ied. O astfel de reteta care imi iese foarte bine este friptura de ied la cuptor.
Friptura de ied la cuptor
Ingrediente:
- carne de ied
- 200 ml otet
- 50 g ulei
- 200 ml vin rosu
- O lamaie
- Usturoi
- Rozmarin
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
1. Cureti carnea, o speli, o tai in bucatele, apoi o pui intr-un bol cu 2 l apa rece si otet. Se tine 4 ore.
2. Scoti carnea, o stergi cu un servet, o pui in tava si o stropesti cu ulei, zeama de lamaie si vin. Presari si sare si piper dupa gust.
3. O dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 60 minute.
4. La jumatatea intervalului de timp adaugi rozmarinul si usturoiul taiat in feliute.
Friptura de ied la cuptor: usor de preparat si incredibil de gustoasa!