Friptura de ied napoletana pentru un gust spectaculos de fraged!
Cuprins
Incearca o reteta italieneasca de friptura de ied pentru un gust spectaculos de fraged si...tineresc! Desi este traditionala pentru ocazii speciale (in special masa de Paste), aceasta reteta este ideala pentru sezonul cald care si-a intrat deja in drepturi! Aromele mediteraneene se imbina ideal pentru o friptura de ied cu adevarat delicioasa!
Friptura de ied
Ingrediente:
- 2 kg de picior de ied / miel |
Preparare:
1. Spala, usuca si taie carnea in bucati de dimensiuni medii. Unge o tava cu grasime si unt, presar-o cu ulei, pune carnea si las-o la rumenit in cuptor pana capata o tenta maronie. Pune carnea pe un platou, feliaza ceapa foarte fin si gateste-o, acoperita si la foc foarte mic, in sosul din tava de copt. Ar trebui sa se gateasca timp de cel putin o ora si daca incepe sa se usuce, presara putina apa.
2. Cand ceapa s-a inmuiat si a capatat o frumoasa culoare maronie, pune jumatate din ea si o parte din sos in alta oala. Gateste mazarea in aceasta oala, acoperita si la foc foarte mic, adaugand apa clocotita dupa 10 minute.
3. Pune bucatile de friptura de ied in prima tava si si termina de gatit la o flacara foarte mica. Presara jumatate din vinul alb deasupra, lasa-l sa se evapore si apoi presara si cealalta jumatate. Incheie procesul de gatire amestecand din cand in cand si adaugand cate un pic de apa pentru ca friptura sa nu se lipeasca de tava.
4. Intre timp, zdrobeste ouale fierte tari si patrunjelul tocat foarte marunt si amesteca-le cu sare si parmezanul ras.
5. Cand totul este gata, adauga mazarea peste friptura de ied, mai gateste timp de cateva minute amestecand usor si apoi adauga amestecul de ou si branza, lasand sa se mai combine aromele timp de 1-2 minute.
6. Inchide flacara, presara cateva picaturi de zeama de lamaie si serveste alaturi de anghinare si cativa cartofi noi!
Bucura-te de acest deliciu napoletan si rasfata-ti invitatii la masa cu un tratament regal si o friptura de ied dedicata unor ocazii deosebite!