Iata cum poti prepara friptura din piept de pui la gratar sau la cuptor

Miercuri, 07.04.2010

Cuprins

Carnea de pui este absolut delicioasa, fie ca o faci la cuptor, la gratar sau o prajesti.
Eu o sa iti arat cum pot prepara friptura din piept de pui la cuptor sau la gratar, deorece este mult mai bine sa o gatesti astfel daca tii la silueta.

Vezi si
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 07.04.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 07.04.2010

Friptura din piept de pui marinat la gratar

Ingrediente:

- 1 piept de pui
- 1 lingurita sos soia
- 2 - 3 linguri vin
- 1 lingurita ulei masline
- usturoi
- piper
- cimbru
- oregano

Mod de preparare:

1. Speli bine pieptul de pui si, apoi, il bati ca pe snitel.
2. Prepari o marinata pentru acesta din: vin, sos de soia, usturoiul care a fost pisat (dupa gust), ulei de masline si mirodeniile mentionate mai sus. Pui pieptul de pui in aceasta marinata si il lasi 2 - 3 ore.
3. Dupa ce s-a marinat, il pui pe gratarul bine incins si il intorci ca sa se rumeneasca uniform.

Cand este gata, il poti servi cu garnitura de legume, ciuperci, orez etc.

Frptura din piept de pui la cuptor

 

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 4 linguri sos soia
- vegeta
- ulei de masline
- sare
- piper
- rozmarin

Mod de preparare:
1. Speli pieptul de pui, apoi il bati ca pe snitel.
2. Il condimentezi cu sare si piper, iar pe urma presari si rozmarin pe el.
3. Pui pieptul de pui intr-o tava unsa cu ulei de masline, iar deasupra lui torni sosul de soia.
4. Introduci tava in cuptor, la foc potrivit si o lasi pana este gata.

Oricum ai alege sa prepari friptura din piept de pui, la gratar sau la cuptor, aceasta iti va iesi frageda si foarte gustoasa.

Articolul urmator »
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 27.09.2025
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024