Invata sa prepari o friptura de vitel sub forma de rulou

Luni, 08.03.2010

Cuprins

Daca iti place carnea, o sa te invat sa prepari o friptura de vitel pe care o poti servi cu orice garnitura doresti. Este foarte buna iar  la petreceri are de fiecare data cel mai mare succes.

Pentru aceasta friptura de vitel ai nevoie de:

  • ½ kg pulpa sau capan de vitel (fara os)
  • 100 g slanina proaspata sau afumata
  • 4 - 5 sardele sau pasta ansoa
  • patrunjel
  • marar
  • o lingurita mustar
  • piper
  • sare 
Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 08.03.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 08.03.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 08.03.2010

Cum prepari friptura de vitel?

Tai de sus in jos bucata de carne de forma rotunda sau lunguiata in felii de 2 cm, facand taieturile oblic astfel incat feliile sa ramana prinse de baza (cca 1 cm). Pe feliile din carne aplici umplutura de slanina (si sardele taiate fin), patrunjelul si mararul taiat fin. Pui si lungurita cu mustar si potrivesti sare si piper dupa gust. Apoi alaturi feliile de carne si legi muschiul strans cu sfoara.

Acum introduci ruloul in cuptorul bine incins, unde il lasi circa 30 de minute, ca sa se formeze o crusta la suprafata. Aceasta crusta nu va permite sucului carnii sa se scurga. Dupa ce aceasta s-a format, reduci focul si intorci carnea, pe care o stropesti cu sosul din tava. Acest sos se va completa mereu cu putina apa ca sa nu se arda. Pentru a-si pastra suculenta trebuie sa acoperi cratita. Frigerea dureaza aproximativ 2 ore. Cum iti dai seama cand e gata? Incerci friptura cu furculita. Daca intra usor in ea inseamna ca este gata.

Cand ai remarcat ca s-a facut, scoti sfoara si tai in felii de 1 cm grosime.

Se serveste calda cu soteuri de legume sau alte garnituri si cu salata. Daca o servesti rece, aceasta se va taia mai bine si o poti asocia cu rosii, ardei, ridichi si alte cruditati.

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce formă geometrică are sufletul tău?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (21 vizite)