Prepara o delicioasa friptura de rata la cuptor

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Vineri, 02.04.2010

Cuprins

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Vineri, 02.04.2010
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Vineri, 02.04.2010

Caracteristici

Carnea de rata este considerata un deliciu pentru chinezi. Medicul ne recomanda sa o consumam, pentru a ne asigura o diureza mai buna, pentru a trata fenomene inflamatorii si chiar pentru a imbunatati starea rinichilor si a plamanilor. Iata cum poti prepara o friptura de rata la cuptor.

 

Ingrediente friptura rata:

- o rata bine spalata si curatata
- cateva boabe de piper
- cimbru
- o ceapa
- un morcov
- 3 catei de usturoi
- un pahar de vin
- 2 - 3 inguri de ulei
- sare

Cum prepari friptura de rata?

Ungi rata cu putina grasime si o condimentezi cu sare si cimbru. Apoi, o pui intr-o tava (putin mai inalta) pe care ai uns-o cu ulei. Adaugi vinul indoit cu putina apa. Tai ceapa marunt, usturoiul in felii si morcovul pe lung. Le adaugi in tava, alaturi de boabele de piper si foaia de dafin.

Introduci friptura in cuptor si o lasi cam 1 ¼ ora, timp in care o mai intorci din cand in cand si o stropesti cu sosul din tava. Astfel, rata se va rumeni frumos.

 

Aceasta gustoasa friptura de rata o poti servi alaturi de o garnitura de legume, spaghete sau cartofi.

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (21 vizite)