Invata sa pregatesti frigarui de pui in iaurt

Miercuri, 29.06.2011

Cum spuneam, imi place sa profit de iesirile in aer liber, cand ne vizitam parintii, si sa "gatim" delicii la gratar. Alaturi de frigaruile de creveti am mai facut in acest week-end si frigarui cu legume si carne de pui.

 

INGREDIENTE (pentru 6 persoane): 6-7 pulpe de pui superioare, dezosate, 3 cartofi, 2 ardei grasi, 3 cepe, 3 rosii
Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Miercuri, 29.06.2011
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 29.06.2011
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 29.06.2011


PASI DE URMAT:

1. Cu o zi inainte pune puiul la marinat in iaurt , alaturi de 1 lingurita de nucsoara, 1 lingurita de boia, sare si piper. Lasa-l la frigider.



2. Pentru a pregati frigaruile, fierbe putin cartofii (sa nu fie foarte moi, astfel se crapa cand ii pui pe frigaruie), taie ardeii si rosiile felii, desfa ceapa, iar pulpele de pui taie-le cubulete. Incearca sa mentii aceeasi dimensiune pentru fiecare ingredient.
 





3. Pune frigaruile pe gratar. Pentru sos am incercat ceva mai deosebit. Am pus pe gratar doua rosii, cand s-au copt le-am decojit si le-am pus in robotul de bucatarie. Am adaugat 1 lingurita de zahar, 1 lingura de ulei, 1 jumatate de lingurita de sare, 2 linguri de bulion, 1 lingurita de boia dulce, 1 jumatate de lingurita de piper si am amestecat bine.
 

4. Serveste frigaruile alaturi de sos si de muraturi.



POFTA BUNA!


Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://reteteoriginalebygabriela.blogspot.com.
Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe