Iti place pestele la gratar? Iata inca doua retete de peste la gratar!
Cuprins
- Merluciu la gratar
- Cum prepari aceasta reteta de peste la gratar?
- Somon la gratar
- Cum prepari aceasta reteta la gratar?
Se spune ca tot ce stim trebuie sa impartasim. Nu stiu cat de adevarata este vorba sau cat de mult se tine cont de ea, dar in cazul retetelor culinare eu am de gand sa impart cu voi tot ce stiu. Asa ca azi o sa iti arat cum poti sa prepari mai multe retete de peste la gratar. Iata care sunt acestea:
Merluciu la gratar
Ingrediente:
- 4 bucati file de merluciu
- 25 g unt topit
- o lingura zeama de lamaie
- sare
- piper
Cum prepari aceasta reteta de peste la gratar?
Speli pestele, il impaturesti intr-un servetel ca sa se usuce si il condimentezi dupa gust. Stropeste-l cu zeama de lamaie si unge-l cu untul topit.
Pui pestele pe gratarul bine incins si presara piper pe el.
Stropeste-l din cand in cand cu unt topit si lasa-l la fript timp de 10 minute pana cand prinde o culoare aurie, intorcandu-l pe ambele parti.
Se serveste cu cartofi nature sau cu garnitura de legume.
Somon la gratar
Ingrediente:
- 1 kg somon proaspat
- lamaie
- ulei de masline
- sare
Cum prepari aceasta reteta la gratar?
Cureti pestii, ii speli bine, ii lasi sa se scurga intr-o sita si ii asezi intr-o tava unde ii condimentezi si astepti cca 30 minute.
Ii asezi pe gratarul bine incins si uns cu ulei de masline. Ii lasi timp de 7 minute pe fiecare parte, sau pana cand isi schimba culoarea.
Asezi pestele pe farfurie si il stropesti cu zeama de lamaie.
Delicioase si elegante, aceste retete de peste la gratar vor fi ideale atunci cand vei vrea sa prepari ceva rapid si gustos!