Iti place pestele? Prepara un salau la gratar!

Duminică, 18.04.2010

Cuprins

Daca iti place pestele sau este dezlegare, iti propun o reteta uimitoare de salau la gratar. Chiar si pe mine, care nu prea consum peste, m-a convins aceasta reteta. Sau poate o fi gustul salaului?

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Duminică, 18.04.2010
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Duminică, 18.04.2010

Salau la gratar

Ingrediente:
- 1 ½ kg salau
- ½ kg cartofi
- o lamaie
- o legatura patrunjel
- 4 catei usturoi
- 100 ml ulei
- condimente pentru peste
- sare
- piper

Mod de preparare:
Cureti bine pestii (solzi si branhii), ii tai pe lungime pe burta, ii cureti si in interior, ii speli bine si ii lasi sa se scurga un pic. Ii condimentezi si ii pui sa stea la rece aprox. 20 minute.
Intre timp cureti cartofii, ii speli si ii tai pai sau rondele dupa preferinta.

Pui o tigaie cu ulei pe foc, il lasi sa se incinga si apoi pui cartofii, iar pestele ii asezi pe gratarul bine incins.
In acest timp, faci un mujdei de usturoi si tai cateva felii din lamaie.
Pestii ii intorci ca sa se rumeneasca uniform.
Iei o farfurie si o aranjezi cu felii de lamaie si patrunjel, pui cartofii prajiti si pestele facut la gratar. Peste cartofi poti turna mujdeiul de usturoi, iar peste salau zeama de la lamaia ramasa.

Foarte usor de facut si incredibil de gustos acest salau la gratar. Trebuie sa incerci!

Articolul urmator »
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Incepe quiz
Spune-ne ce-ți place să mănânci și îți spunem ce sport ar trebui să practici!

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (790 vizite)