Fursecuri cu dulceață fără zahăr
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
De
DivaHair
Miercuri, 21.03.2018
Caracteristici
Consumul excesiv de zahăr cauzează nu doar probleme de sănătate, ci și dependență. În momentul în care ne răsfățăm cu ceva dulce, creierul nostru eliberează dopamină, substanță care ne binedispune. Nevoia de zahăr este de fapt nevoia de a simți din nou și din nou acea stare de plăcere și bună dispoziție.
Există însă produse care înlocuiesc cu succes zahărul și sunt mult mai sănătoase. Este important să ne facem un obicei din a folosi pudră și sirop de curmale, sirop de agave, melasă sau sirop de arțar, și să preparam noi delicii dulci în propria bucătărie.
Fursecurile cu dulceață sunt dulci-acrișoare, nu conțin zahăr sau gluten și se prepară cu făină de cocos, o sursă ideală de proteine cu indice glicemic scăzut, săracă în carbohidrați dar bogată în grăsimi sănătoase! Pentru un efect delicios recomandăm folosirea a cel puțin 2 culori de dulceață, de aceea îți propunem dulceața de afine și dulceață de caise și mango, ambele variante fără zahăr alb adăugat.
Ingrediente:
- 260g făină de migdale;
- 30g făină de cocos;
- 100g sirop de curmale;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1/2 linguriță sare;
- 115gr unt fără sare, topit și răcit puțin;
- 1 ou mare (la temperatura camerei);
- 1 lingură coajă de lămâie;
- 100gr dulceață de afine fără zahăr;
- 30g făină de cocos;
- 100g sirop de curmale;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1/2 linguriță sare;
- 115gr unt fără sare, topit și răcit puțin;
- 1 ou mare (la temperatura camerei);
- 1 lingură coajă de lămâie;
- 100gr dulceață de afine fără zahăr;
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron, cu ajutorul unei linguri, cele 2 tipuri de făină, siropul de curmale, praful de copt și sarea, în timp ce într-un alt bol se amestecă untul topit, oul și coaja de lămâie. Cele două compoziții obținute se amestecă împreună și se lasă deoparte 10 minute, timp în care se încălzește cuptorul până atinge temperatura de 180 de grade.
Aluatul se modelează în biluțe de aproximativ 2,5cm, se aranjează pe o tavă întinsă, acoperită cu foaie de copt, și se bagă la cuptor doar 6 minute. Odate scoase din cuptor, cu ajutorul unei lingurițe de măsurat se presează ușor fiecare biluță în parte pentru formarea unei cavități care ulterior este umplută cu dulceață de afine și dulceață de caise și mango.
Tava se introduce din nou la cuptor pentru 5-7 minute, sau atât cât este necesar pentru ca partea de jos a fursecurilor să se rumenească ușor. Se lasă să se răcească și se servesc cu poftă și voie bună!
Vezi si
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita |
Miercuri, 21.03.2018
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu |
Miercuri, 21.03.2018
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean |
Miercuri, 21.03.2018