Cum sa faci cel mai pufos piure de cartofi

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
300
Luni, 31.10.2011

Cuprins

Caracteristici

Am invatat de la mama cateva trucuri privind piureul, le-am retinut si le-am transformat putin.
Piureul este cea mai rapida garnitura, si poate fi foarte gustos si pufos daca stii cum sa il prepari, astfel incat sa depaseasca barierele piureului plictisitor de cartofi.

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • sare si piper alb
  • 1 cana de lapte
  • 200 g de unt
  • ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Pune cartofii la fiert, taiati in prealabil in cuburi. Lasa-i sa se fiarba bine, pana ce scade aproape toata apa. Pune la fiert 1 lingurita de ulei de masline si una de sare.
  2. Cand s-au fiert, scurge apa ramasa, adauga untul si lasa-l sa se topeasca si foloseste robotul, telul sau mixerul pentru a pisa cartofii.
  3. In timp ce amesteci, adauga cate putin lapte, pana ce piureul devine pufos. Adauga si piperul, dupa gust.

POFTA BUNA!

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Care tatuaj ti s-ar potrivi cel mai bine?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Anna Maria
20 martie 2012 21:09

eu asa il stiu de cand eram mica...ce e asa nou in piureul asta?

Ne găsești pe