Dovlecei umpluti cu branza de vaci – un adevarat deliciu culinar
Cuprins
- Ingrediente necesare pentru dovleceii cu branza:
- Modul de preparare al acestor dovlecei umpluti cu branza:
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete de slăbit
- Prânz
- Cină
Produsele lactate sunt o sursa de calciu absolut necesara pentru organismul nostru, mai ales pentru oase si dinti, iar legumele ne ofera cantitatea de vitamine care, de asemenea, ne este benefica. Tocmai de aceea, am o reteta pentru tine, care contine atat calciu cat si vitamine si anume: Dovlecei umpluti cu branza de vaci.
Ingrediente necesare pentru dovleceii cu branza:
4 dovlecei
200 g branza de vaci
80 g franzela (curatata de coaja)
2 oua
80 g unt
marar
sare
30 g pesmet
Modul de preparare al acestor dovlecei umpluti cu branza:
Speli dovleceii si ii pui intregi in apa clocotita, cat sa ii cuprinda, cu putina sare. Ii fierbi acoperiti circa 10 minute, cat sa nu se terciuiasca. Dupa ce au fiert, ii scurgi de apa in strecuratoare. Ii tai in jumatati, pe lungime, dupa care se asaza in strecuratoare cu semintele in jos, ca sa se scurga mai bine si chiar se preseaza putin cu mana. Ii lasi sa se raceasca in strecuratoare, apoi le scoti mijlocul, ca sa ramana marginea de 1 cm grosime. Ungi un vas termorezistent sau o tava smaltuita cu unt sau margarina si o tapetezi cu pesmet. Asezi jumatatile unele langa altele, cat mai apropiate, cu scobitura in sus.
Branza de vaci o freci bine cu dosul furculitei, impreuna cu miezul de franzela, inmuiat putin in apa rece si stors bine. Adaugi peste miezul de dovlecei tocat ouale intregi, 30 g unt topit, un varf de lingurita sare (sau dupa gust), marar taiat marunt si amesteci bine. Deserti compozitia peste dovlecei, niveland-o, apoi, presari pesmetul infierbantat un minut in unt.
Acesti dovlecei umpluti cu branza de vaci ii coci la cuptor pana se rumenesc si poti sa ii servesti fierbinti sau reincalziti.