O reteta indiana de orez cu porumb - un deliciu demn de un brahman!
Cuprins
Of, India! Tara pe care am visat dintotdeauna s-o vad si a carei combinatie exotica de culturi si religii a avut un efect fascinant, aproape magnetic asupra mea. Acelasi efect l-au avut si uimitoarele retete de mancare indiana, picante, usoare, combinatii inedite de dulce si acrisor, de simplu si complex...
Recunosc, aceasta reteta de orez cu porumb nu este de la vreo batrana pe care am cunoscut-o personal pe malul Gangelui; a fost "culeasa" de mama mea, voluntara in tinerete in Mumbai.
Orez cu porumb - reteta indiana
Ingrediente:
- o cana si jumatate de orez basmati gatit (fierbe-l si apoi clateste-l cu apa din abundenta pentru a obtine orez bob cu bob)
- o cana de ulei de masline
- un sfert de cana de ceapa taiata foarte subtire
- jumatate de lingurita de usturoi zdrobit
- jumatate de cana de porumb dulce proaspat sau congelat
- un sfert de cana de mazare (optional)
- un sfert de lingurita de pudra de sofran
- un sfert de lingurita de pudra de coriandru
- o lingura de zeama de lamaie
- alune Cajun
- sare dupa gust
Preparare:
- Intr-o tigaie putin adanca, incalzeste uleiul si prajeste ceapa si usturoiul pana devin usor maronii. Adauga sofranul si coriandrul si mai prajeste timp de 1 minut.
- Adauga porumbul si mazarea (daca folosesti) si prajeste timp de cateva minute, pana cand legumele s-au gatit.
- Adauga zeama de lamaie si sare si amesteca bine.
- Acum adauga orezul gatit si amesteca bine pentru a combina aromele. Prajeste timp de inca un minut sau astfel incat sa scada complet (amestecul sa fie complet uscat). Serveste cu sos curry picant!
Adauga aceasta reteta de orez cu porumb listei de mancaruri traditionale din intreaga lume si poate intr-o zi iti vei face curaj sa incerci felul tau preferat la el acasa!