Reteta simpla de ciuperci pleurotus la gratar
Cuprins
Pentru cei care iubesc ciupercile, varianta pe gratar este una clasica si usoara pentru o masa delicioasa si plina de nutrienti. Incearca si tu reteta de ciuperci pleurotus la gratar cu oregano si usturoi, ideala ca garnitura sau ca fel principal!Ciuperci pleurotus la gratar cu oregano si usturoi
Ciupercile reprezinta o buna sursa de proteine pentru vegetarieni, iar posibilitatile de a le prepara sunt foarte multe. Poti face salate cu ele, snitele, insa cea mai populara varianta este cea la gratar, deoarece este foarte usoara si savuroasa.
Ingrediente pentru 8 portii:
- 5 catei de usturoi, curatati;
- 1 kg de ciuperci pleurotus;
- 2/3 cana ulei de masline extravirgin;
- sare si piper dupa gust;
- 2-3 linguri de otet balsamic;
- oregano;
- cimbru proaspat;
- o mana de patrunjel proaspat maruntit;
- parmezan.
Mod de preparare:
1. Unge cu grasime gratarul si pune-l la incins la foc mediu.
2. Curata si spala ciupercile, apoi pune-le pe servetele absorbante. Unge-le cu ulei de masline, da-le cu sare, piper si usturoiul maruntit (sau facut mujdei), apoi pune-le pe gratar pentru circa 15 minute. Ai grija sa le intorci mereu si sa le schimbi locul pe gratar, ca sa nu se usuce.
3. Intre timp amesteca otetul si ierburile aromatice, adaugand sare si piper dupa gust. Stropeste ciupercile cu aceasta mixtura, cand sunt gata, apoi presara parmezan si patrunjel si serveste imediat.
Pofta buna!
Ciupercile pleurotus la gratar cu oregano si usturoi sunt un fel de mancare care ar putea sa impresioneze chiar si cel mai pretentios gurmand. Pentru ca sunt foarte usor de facut, poti sa le incerci cat mai curand si sa te convingi singura!