Reteta simpla de ciuperci pleurotus la gratar

Luni, 12.05.2014

Cuprins

Pentru cei care iubesc ciupercile, varianta pe gratar este una clasica si usoara pentru o masa delicioasa si plina de nutrienti. Incearca si tu reteta de ciuperci pleurotus la gratar cu oregano si usturoi, ideala ca garnitura sau ca fel principal!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 12.05.2014

Ciuperci pleurotus la gratar cu oregano si usturoi

Ciupercile reprezinta o buna sursa de proteine pentru vegetarieni, iar posibilitatile de a le prepara sunt foarte multe. Poti face salate cu ele, snitele, insa cea mai populara varianta este cea la gratar, deoarece este foarte usoara si savuroasa.

Ingrediente pentru 8 portii:

- 5 catei de usturoi, curatati;
- 1 kg de ciuperci pleurotus;
- 2/3 cana ulei de masline extravirgin;
- sare si piper dupa gust;
- 2-3 linguri de otet balsamic;
- oregano;
- cimbru proaspat;
- o mana de patrunjel proaspat maruntit;
- parmezan.

Mod de preparare:

1. Unge cu grasime gratarul si pune-l la incins la foc mediu.

2. Curata si spala ciupercile, apoi pune-le pe servetele absorbante. Unge-le cu ulei de masline, da-le cu sare, piper si usturoiul maruntit (sau facut mujdei), apoi pune-le pe gratar pentru circa 15 minute. Ai grija sa le intorci mereu si sa le schimbi locul pe gratar, ca sa nu se usuce.

3. Intre timp amesteca otetul si ierburile aromatice, adaugand sare si piper dupa gust. Stropeste ciupercile cu aceasta mixtura, cand sunt gata, apoi presara parmezan si patrunjel si serveste imediat.

Pofta buna!

Ciupercile pleurotus la gratar cu oregano si usturoi sunt un fel de mancare care ar putea sa impresioneze chiar si cel mai pretentios gurmand. Pentru ca sunt foarte usor de facut, poti sa le incerci cat mai curand si sa te convingi singura!

Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe