Mancare de cartofi de post la cuptor

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
De Ana Nisipeanu
Luni, 01.04.2013

Cuprins

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 01.04.2013
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 01.04.2013

Caracteristici

In perioada postului e foarte important sa alternezi zilnic ceea ce mananci. Daca vrei sa te bucuri de o mancare calda, dar nu ai timp si energie sa faci o reteta sofisticata, cel mai simplu si la indemana este sa gatesti o mancare de cartofi de post la cuptor.

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 45 minute
Timp total: 50 minute
Dificultate reteta: redusa

 

Ingrediente

- Cartofi
- Ulei
- Sare
- Piper
- Usturoi
- Lamaie
- Rozmarin

Prepararea mancarii de cartofi de post la cuptor

Cureti cartofii, ii speli si ii tai cubulete. Ii amesteci intr-un vas cu uleiul, sarea, piperul si usturoiul taiat marunt. Pui deasupra cateva felii de lamaie. Pui cartofii la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii acoperi cu folie de aluminiu. Ii lasi la cuptor timp de 30 minute, scoti folia si ii mai lasi inca 15 minute, pana vezi ca s-au rumenit. La sfarsit poti adauga optional si rozmarin.

Mancarea de cartofi de post la cuptor este un preparat bun si usor de facut. O astfel de reteta este foarte la indemana si te scuteste de eforturi suplimentare in bucatarie.

Pofta buna! 

Articolul urmator »
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe