Invata sa prepari o reteta cu linte
Cuprins
Cu siguranta cand te vei hotari sa prepari aceasta mancare o sa ti se faca pofta doar cat stai sa o pregatesti. Si nu e nevoie de prea mult timp in prepararea acesteia. Sa vedem despre cum se face o mancare de linte.
Ingrediente mancare linte:
250 g linte
o ceapa
100 ml smantana
25 g faina
30 ml ulei
boia
zeama de lamaie sau otet
patrunjel
sare
Mod de preparare:
Inmoi de seara lintea in apa rece, iar a doua zi o limpezesti cu tot cu apa rece. O pui la fiert in apa (sa depaseasca nivelul ei cu 3 - 4 cm), impreuna cu o ceapa taiata in sferturi. Cand este fiarta, trebuie sa aiba apa numai cat s-o cuprinda. Faina o freci cu 2 linguri de apa rece si, apoi o amesteci cu lintea lasand-o sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul. Iei cratita de pe foc, sarezi si acresti mancarea dupa gust cu zeama de lamaie sau otet. Bati smantana cu o lingura de apa rece si o amesteci cu mancarea fierbinte si cu patrunjel taiat marunt.
In uleiul incalzit putin, pui un varf de lingurita cu boia dulce cu care se amesteca. Apoi deserti peste mancare, fara sa amesteci, pentru un aspect mai placut.
Aceasta o poti servi calda, ca atare, sau cu carne afumata fiarta sau fripta, cu costita, carnati, friptura de porc sau vitel.
Si acum, la sfarsit, eu am si o recomandare pentru tine, ca mancarea de linte sa fie mai speciala, si anume: da-i un plus de savoare adaugand putin vin, suc de rosii si o foaie de dafin. O sa iti placa, o sa vezi!