Pui cu ciuperci si sos de smantana

Miercuri, 09.01.2013

Descopera o reteta delicioasa de pui cu ciuperci si sos de smantana. Se preapara cu un minim de efort si cu ingrediente pe care, cu siguranta, le ai deja in frigider.  

Iata si ingredientele de care ai nevoie:

- 2 lingurite ulei de porumb
- 400 gr piept de pui, taiat cubulete
- 1 ceapa rosie tocata
- 2 felii de bacon
- 250 gr ciuperci champignon
- Un sfert cana de faina
- 1 lingura de mustar dijon
- 2 cubulete legume
- Jumatate cana de smantana
- 2 linguri patrunjel tocat

Metoda de preparare:

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 09.01.2013
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 09.01.2013
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 09.01.2013

Pune uleiul la incins, dupa care adauga bucatile de piept de pui. Lasa-le la calit timp de 5 minute, amestecand in permanenta. Dupa ce au capatat acea culoare aurie, pune-le deoparte.

In aceeasi tigaie lasa ceapa si baconul la calit timp de 3-4 minute. Apoi adauga ciupercile si lasa-le cateva minute pana cand incep sa se inmoaie, dupa care adauga faina, mustarul si cubuletele de legume si amesteca timp de 2 minute.

Nu uita sa torni peste acest amestec aproximativ jumatate de cana de apa, pentru ca sosul sa nu iasa exagerat de consistent.

Dupa aceea, adauga cubuletele de pui si acopera tigaia. Lasa totul sa fiarba timp de 15 minute, la foc mic. La final toarna smantana, asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si lasa totul pe foc timp de 3 minute.

Nu uita ca dupa ce ai asezat mancarea pe farfurie, sa presari putin patrunjel pentru un plus de aroma. Acum mancarea poate fi servita!

Foto: Taste.com 

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
"O" (anonim)
8 februarie 2013 13:01

Si faina???, iar bacon-ul apare , la preparare.....hmmmm

monica (anonim)
21 ianuarie 2013 12:12

si faina o aruncam pe geam?:D

Ne găsești pe