Scrob cu spanac si ciuperci (omleta moldoveneasca)
Ingrediente:
- 2 maini bune de spanac proaspat (sau congelat)
- 4 ciuperci mari feliate
- 2 fire de ceapa verde taiate sau o ceapa uscata
- 3 oua intregi sau 6 albusuri
- 1 lingura de lapte sau apa
- 3 linguri de mozzarella rasa
- 1 lingurita de unt sau ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
- incalzeste o tigaie mare neaderenta si pune in ea uleiul sau untul
- adauga spanacul si ciupercile si lasa-le 4-5 minute sa se incalzeasca, amestecand ocazional
- bate bine ouale intregi sau albusurile cu laptele (sau apa); adauga sare si piper dupa gust si ceapa taiata marunt
- cand spanacul este gatit, iar ciupercile au o culoare maronie, adauga peste ele ouale batute
- lasa-le sa se coaca timp de 30-40 de secunde si apoi amesteca-le bine cu o spatula din lemn
- cand scorbul este aproape gata, presara branza pe deasupra
- acopera tigaia, inchide focul si lasa scrobul in tigaie pana se topeste branza
- se serveste cald
- poti sa folosesti si alte ingrediente: ardei verde/rosu, rosii, ierburi aromtice (patrunjel, oregano) si poti servi scrobul pe felii de paine integrala prajita.
Alte subiecte care te-ar putea interesa: O cina romantica a la Jamie Oliver Salata de avocado si pastrav cu seminte de dovleac Deliciu thailandez: taitei la wok cu muguri de bambus Subiecte de pe forum: Mancarea ca arta Reteta preferata Retete dietetice |