Reteta pentru anotimp geros: Castraveti murati

Vineri, 14.05.2010

Cuprins

Cand este frig afara, ce poate fi mai bun decat o mancare calda insotita de niste castraveti murati? Pregateste-te din timp si prepara aceasta reteta de castraveti murati!

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 14.05.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 14.05.2010
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Vineri, 14.05.2010

Castraveti murati

Ingrediente castraveti murati:
1 ½ l apa
½ kg castraveti mici
100 g sare
2 ½ l otet

Mod de preparare castraveti murati:

Castravetii trebuie sa fie mici si fara gauri.
1. Faci o saramura si scufunzi in ¾ din apa castravetii cu jumatate din cantitatea de sare si ii lasi asa 24 de ore.
2. Dupa acest proces, lasi castravetii sa se usuce bine.
3. Intr-un castron mic, alternezi straturi de castraveti cu straturi de sare. Ii lasi asa intre 24 si 48 de ore.
4. Apoi, ii speli bine si ii lasi sa se usuce.
5. Ca sa ramana crocanti, se vor spala, prin fierbere, in restul de apa si cu lingura de sare, timp de 2 minute.
6. Ii introduci in borcane de sticla, cu capace noi, pentru a proteja castravetii, iar peste ei se va turna otetul (conservantul).

Astfel, ai obtinut niste castraveti murati deliciosi, buni in orice vreme.

Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Incepe quiz
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe